Öppna ebutik opencart

I vår andra del av artikelserien om att starta egen webbshop har vi kommit fram till OpenCart, ett system baserat på öppen källkod som du kan ladda ned gratis och installera hos oss på ! Vi går igenom installationen och visar hur du kommer igång på nolltid!

 Webshop Opencart

Börja med att ladda ned OpenCart från projektets hemsida. Därefter skapar du en webbplats med Linux och MySQL i ditt Binerokonto och därefter laddar du upp OpenCart med Webbyrå Stockholm eller SSH.

Om du placerat OpenCart som enda webbsajt för webbplatsen surfar du till din hemsida (exempel: http://www.dinfinahemsida.se). Om du placerat OpenCart i en underkatalog, exempelvis “butik” surfar du till den adressen istället med underkatalogen ( exempel: http://www.dinfinahemsida.se/butik). Efter att du lagt upp katalogen på ditt konto skapar du en databas via kontrollpanelen och sedan surfar du till din webbplats.  I båda fallen kommer OpenCart att upptäcka att du ännu inte installerat programvaran och starta installationsguiden åt dig automatiskt. såhär lätt ät det att installera en egen webbyrå!

 

När databasen är skapad och du matat in den information som behövs (exempelvis din e-postadress) så är installationen klar. Det första du måste göra är att godkänna avtalet för OpenCart, som baseras på GPL version 3. Därefter kommer du att få upp en checklista över rättigheter för kataloger och filer, eventuella inställningar och annat som kan behövas konfigureras om eller läggas till. 

Då vi på redan har åtskilliga kunder som använder OpenCart så ska detta fungera rakt av. När du fått grönt på alla kontroller är det dags att gå vidare och välja den databas du vill använda. Ange login, lösenord och databasnamn som du skapade tidigare.